Vazgeçtim Özet



        Aşk ve acı kokan bu kitabımızın kahramanları Koray, Feza ve Mehmet.
   Mehmet'in babasıyla Feza 'nın babasının yakın arkadaş olması, altlı üstlü oturmaları ikisinin birlikte kardeş gibi büyümelerini sağlamıştır.

    Yıllar sonra Mehmet büyüdüğünde babasının işlerini devralmak için Almanya'ya gider, Feyza ise okumak için İstanbul'dan Ankara'ya.Üniversitede tiyatro sayesinde  ele avuca sığmayan, ne yapacağı belli olmayan Koray'la tanışır.Birbirlerine aşık olan bu çifti ayrı düşünmek ise hem onlar için hem de biz okuyucular için imkansızdır.
    Bir süre sonra Mehmet babasının ölüm haberi üzerine ülkesine geri döner.Onun yurtdışında olduğu süre içerisinde Feza çok güzel genç bir kız olmuştur.Mehmet Feza'ya aşık olur ve bir süre sonra ona bunu söylemeye karar verir.Ancak Feza, Koray'a aşıktır.Mehmet'in ona karşı ilgisi olduğunu öğrenen Feza, Mehmet'e Koray'ı sevdiğini ve evleneceklerini söyler.
      İlerleyen zamanlarda Koray'a kanser tanısı konulur.Fazla ömrünün kalmadığını öğrenen Koray evlenmelerine yakın bir zamanda Feza'yı bırakıp gider.Feza ise bir süre sonra Koray'ın gidişini kabullenerek Mehmet'le evlenir.
      Koray beyninden vurulmuşa dönmüştür.Çünkü kendisine yanlış tanı konulduğunu öğrenir.Ve tekrar Feza'nın yanına döner.Fakat hiçbir şey bıraktığı gibi değildir.Feza artık başkasınındır.
   Kitap bu duruma katlanamayan Koray'ın intiharıyla son bulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sokrates'in Savunması Özet

Mahalle Kahvesi Özeti

Sarnıç Özeti